Adatvédelmi Nyilatkozat

ManpowerGroup Adatvédelmi Nyilatkozat

Hatályba lépés: 2015.12.01

Mi a ManpowerGroup Inc.-nél és az itt felsorolt leányvállalatainknál (a továbbiakban „ManpowerGroup”) tiszteletben tartjuk a magánéletét. Az Adatvédelmi Irányelveink (1) álláskeresőkre, (2) velünk szerződéses viszonyban lévőkre (toborzott, partnerünknél elhelyezett vagy karriermenedzsment szolgáltatást igénybevett személyek), (3) az itt felsorolt weboldalaink és mobil alkalmazásaink (a továbbiakban „weboldalak”) felhasználóira és (4) partnereink és szállítóink képviselőire vonatkozik. Ez az Irányelv nem alkalmazható a ManpowerGroup központjában vagy telephelyén dolgozó összes saját kollegára, akik a Vállalat alkalmazásában állnak, illetve közvetlenül vagy közvetve a Vállalatnak dolgoznak.

Az Irányelv tartalmazza azon személyes adatok típusait, melyeket kezelünk, a kezelés módját, hogy kivel osztjuk meg, és hogy milyen jogai és döntései lehetnek a személyes adataival kapcsolatba. Továbbá összefoglaljuk, hogy milyen biztonsági intézkedéseket alkalmazunk az adatok védelme érdekében, és hogy milyen formában tud minket elérni az adatvédelmi gyakorlatunkkal és a jogai gyakorlásával kapcsolatban. Az adatvédelmi szabályozásunk eltérhet az egyes országokban a helyi gyakorlatoknak és törvényi követelményeknek megfelelően. Ide kattintva megtekintheti az egyes országspecifikus információkat.

Kattintson az alábbi linkek valamelyikére a téma megtekintéséhez:

 

Milyen információt gyűjtünk?

Különböző módon gyűjtünk elektronikus, papír alapú és szóban elhangzott információkat, személyes adatokat Önről úgy, mint a weboldalainkon és közösségi médiumokon keresztül, személyes, e-mailes, telefonos, faxos kapcsolattartás során, állásjelentkezés révén, toborzási folyamat alatt, ügyfél és beszállítói kapcsolattartás folyamán. Az alábbi típusú személyes adatokat gyűjtjük (a törvényeknek megfelelően):

  • elérhetőségek (úgy, mint név, cím, email cím, telefonszám);
  • felhasználó név és jelszó, amivel regisztrált a weboldalainkon;
  • ismerőseiről és egyéb személyekről megadott információ, amit megadott; és
  • minden egyéb információ, amit megoszt velünk felmérések vagy a weboldalaink Kapcsolat funkciója segítségével.

Továbbá ha Ön munkavállalónk vagy álláskereső és hirdetésre jelentkezik vagy fiókot hoz létre jelentkezés céljából, az alábbi típusú személyes adatokat gyűjtjük (a törvényeknek megfelelően):

  • munkatapasztalatok és tanulmányok;
  • Nyelvtudás és egyéb munkavégzéssel kapcsolatos készség;
  • TAJ szám, adószám, személyi igazolvány szám vagy egyéb közigazgatás által kiállított azonosító;
  • nem;
  • banki adatok;
  • állampolgárság és munkavállalási státusz;
  • juttatásokkal kapcsolatos információ;
  • a referencia személyek által megadott információk; és
  • az önéletrajzban szereplő adatok, álláskeresésével kapcsolatban megosztott vagy egyéb Ön által megadott információk.

Továbbá olyan adatokat is gyűjtünk, amiket Ön ad meg másokról úgy, mint vészhelyzetben értesítendő személy adatai.

 

Automatikusan gyűjtött információk a weboldalon

Weboldalaink használata során technikai információk kerülnek rögzítésre (például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó ip címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét), mely személyes azonosításra nem használható, de statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén is úgynevezett cookie-k formájában. A cookie-k a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, és a munkamenet idején élnek. Az ide vonatkozó törvényeknek megfelelően, a hozzájárulást fogjuk kérni, mielőtt cookie-kal és egyéb automatikus módon személyes adatait gyűjtenénk.

Harmadik fél alkalmazása, eszköze, widget-jei és plug-in-jei a weboldalainkon (úgy, mint megosztás közösségi médián) alkalmazhat automatikus adatgyűjtést az ezekkel való interakció során. Ezeket az információkat közvetlenül a harmadik fél gyűjti és az ő adatvédelmi politikái vagy irányelvei vonatkoznak rájuk. A törvényeknek megfelelően a ManpowerGroup nem vonható felelősségre, ezen szolgáltatók adatkezelési gyakorlataival kapcsolatban.

 

Mire használjuk a begyűjtött információkat?

Az adatokat az alább felsorolt tevékenységek megvalósítása céljából gyűjtjük és használjuk fel (a törvényeknek megfelelően):

  • munkaerő piaci megoldások nyújtása és emberek álláshoz jutásának elősegítése;
  • online hozzáférés létrehozása és kezelése;
  • fizetés feldolgozása;
  • ügyfél és partner kapcsolat kezelése;
  • promóciós anyagok, nyitott pozíciókról értesítők és egyéb értesítések küldése;
  • eseményekkel, promóciókkal, programokkal, ajánlatokkal, kutatásokkal, versenyekkel és piackutatással kapcsolatos kommunikáció és adminisztráció;
  • egyének kérésének megválaszolásakor;
  • üzletmenet működtetése, értékelése és fejlesztése (szolgáltatásaink javítása, fejlesztése, elemzése, kommunikáció fejlesztése, adatok elemzése, könyvelési, ellenőrzési és egy belső funkció megvalósítása);
  • csalás és egyéb törvénytelen tevékenység, kérés, más kötelezettség elleni védekezés, azok beazonosítása és keresése, illetve
  • alkalmazandó törvényi előírásoknak, vonatkozó iparági sztenderdeknek, szerződéses kötelezettség és saját előírásainak való megfelelés és betartatása.

A fenti lista az alábbi plusz tevékenységekkel bővülhet ki (a törvényeknek megfelelően), amennyiben Ön munkavállalónk vagy jelöltünk, és jelentkezik egy pozíciónkra vagy regisztrál a weboldalunkon:

  • álláslehetőség vagy munka ajánlása;
  • HR szolgáltatás megvalósítása úgy, mint munkaerő kölcsönzés, bérszámfejtés, egyéb juttatási program, teljesítmény menedzsment és fegyelmi eljárás adminisztrációja, statisztikák és jelentések készítése;
  • további szolgáltatás megvalósítása úgy, mint tréning, karrier tanácsadás, karrierváltási szolgáltatás;
  • munkaalkalmasság és képesség vizsgálat; 
  • adatok elemzése, úgy, mint (1) álláskeresésével és munkavállalásával kapcsolatos elemzés; (2) egyéni teljesítmény és képesség felmérés, ide értve munkavállalással kapcsolatos készségek felmérése; (3) fejlesztési lehetőségek feltárása; (4) adatok használata az álláskeresők potenciális lehetőségekkel való párosítása céljából, és (5) folyamatokban használt adatatok elemzése (pozíciók betöltésének trendjei).

Más módon is kezelhetünk információt, amennyiben gyűjtést megelőzően értesítjük az érintetteket.

Harmadik fél (Google Analytics és Adobe Omniture) szolgáltatásait is igénybe vesszük a weboldalainkkal kapcsolatos adatok elemzése céljából. Ezek a szolgáltatók a szerver használati technológiákat használnak úgy, mint cookies, web server logs és web beacons annak érdekében, hogy a weboldalaink használatával kapcsolatos elemzéseket készíthessünk. Az így automatikusan gyűjtött információkat (például IP cím) csak ezekkel a szolgáltatókkal és más releváns harmadik féllel osztjuk meg, akik ezeket az információkat kezelik, hogy a weboldalainkat elemezhessük. Az így begyűjött adatok a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmas. További információért (például, hogyan kell őket kizárni) kérjük, látogasson az alábbi weboldalakra.

Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 
Adobe Analytics: http://www.adobe.com/privacy/analytics.html#1

 

Internet alapú hirdetés

A weboldalainkon az Ön online aktivitásáról gyűjthetünk információkat, annak érdekében, hogy a személyes érdeklődésének megfelelő termékeket és szolgáltatásokat bemutató hirdetéseket juthassanak el Önhöz. Mi is kaphatunk más weboldalaktól ilyen információkat, hogy ott hirdethessünk. Az adatvédelmi irányelveink ezen része arról szól, hogy Önnek milyen lehetőségei vannak ezzel kapcsolatban.

Bizonyos hirdetéseinket más weboldalakon láthatja, mert együtt működünk egyéb hirdetési hálózatokkal. Ilyen hirdetési hálózatokon keresztül demográfiai, internet- és szövegkörnyezet alapján tudjuk megcélozni üzenetünkkel ügyfeleinket. A hirdetési hálózattal nyomon követhetjük az Ön online aktivitását automatikusan gyűjtött adatok segítségével úgy, mint harmadik fél cookie-jainak, web server naplóinak, pixel-jeinek és web beacon-jainak felhasználásával. A hálózat arra használja az információkat, hogy az egyén érdeklődésének megfelelően személyre szabottan mutatja a hirdetéseket. Azon információ, amit a hirdetési hálózatokkal gyűjtünk az Ön különböző weboldalak látogatásával kapcsolatban (úgy, mint weboldalak, hirdetések, amiket meglátogatott vagy tevékenységeket, amit ott csinált) a ManpowerGroup hirdetéseket támogatja. Ezen adatokat a saját és harmadik fél weboldalai is gyűjtik, akik tagok ebben a hálózatban. Ez a folyamat segít nyomon követni a marketing tevékenységeink hatékonyságát. Amennyiben további információt szeretne kapni ezen internet alapú hirdetések kizárásával kapcsolatban, kérjük, látogasson el a http://www.aboutads.info/choices/ weboldalra. Az ide vonatkozó törvényeknek megfelelően, a hozzájárulást fogjuk kérni, mielőtt felhasználjuk az adatait internet alapú hirdetésekhez.

A weboldalaink nem úgy vannak kialakítva, hogy a böngésző „do not track” jelre reagálna.

 

Kivel osztjuk meg az adatokat?

Nem osztunk meg Öntől begyűjtött személyes adatokat, kivéve az ebben az Adatvédelmi Irányelvekben megfogalmazott esetekben vagy olyan különleges esetben, amikor külön értesítjük. Személyes adatokat olyan beszállítónkkal osztunk meg, akik a mi nevünkben végeznek el a feladatot a mi instrukciónk alapján. Ezen szolgáltatók nem kapnak felhatalmazást az adatok további használatára vagy megosztására, kizárólag szolgáltatásuk megvalósulásának mértékében vagy törvényi előírásnak megfelelően használhatják az adatokat. Megoszthatjuk az Ön személyes adatait (1) leányvállalatainkkal; (2) amennyiben Ön álláskereső, akkor ügyfeleinkkel, akiknek az Ön profiljának megfelelő álláslehetőségeik lehet; és (3) másokkal, akikkel együtt dolgozunk úgy, mint közvetítési tanácsadók és alvállalkozók, akik segíthetnek állást találni.

Továbbá megoszthatjuk adatait (1) amennyiben a törvény vagy jogi folyamat ezt megkívánja; (2) jogi végrehajtó hatóságnak vagy más kormány hivatalnoknak törvényes kiadatási kérés esetén; és (3) amikor a továbbítás szükséges vagy megfelelő fizikai sérelem vagy pénzügyi veszteség elkerülése miatt, továbbá vélt vagy valós illegális tevékenység nyomozása részeként. Illetve fenntartjuk a jogot, hogy továbbítsuk az Ön személyes adatait a vállalat üzletének vagy tulajdonának egészét vagy részét érintő értékesítés vagy transzfer esetén (ide értve újraszervezés, felosztás, felszámolás).

A weboldalainkon harmadik fél plug-in-jei és widget-ei által gyűjtött információt (úgy, mint közösségi hálózat megosztó funkcióinak használatával kapcsolatos adatok) közvetlenül a plug-in és widget szolgáltatója gyűjti. Ezen adatokra a plug-in és widget szolgáltatójának adatvédelmi irányelvei vonatkoznak, a ManpowerGroup nem felelős ezen szolgáltatók információs gyakorlataiért.

 

Jogai és döntései

Számos döntési lehetőséget kínálunk az Ön személyes adatainak gyűjtésével kapcsolatban, és azzal, hogyan tartsuk a kapcsolatot Önnel. Preferenciáinak frissítése céljából kérjük, hogy lépjen kapcsolatba velünk a Kapcsolat menüpont segítségével, vagy kérje törlését levelező listáinkról. A törvénynek megfelelő mértékben kérheti, hogy hozzáférhessen a személyes adataihoz, amit Önnel kapcsolatban kezelünk vagy kérheti annak javítását, módosítását, törlését vagy zárolását. Amennyiben a törvény engedi, visszavonhatja bármilyen korábbi hozzájárulását vagy törvényes alapokon kifogást emelhet személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, és a kérését fel fogjuk dolgozni.

Amennyiben további információt szeretne kapni internet alapú hirdetések kizárásával kapcsolatban, kérjük, látogasson el a http://www.aboutads.info/choices/ weboldalra.

 

Adat továbbítás

Személyes adatait nem csak a saját országában dolgozhatjuk fel, hanem más országban is, ahol nem biztos, hogy ugyanolyan szintű adatvédelmet ír elő a törvény, mint a gyűjtő országban. Amikor más országba továbbítjuk adatait, azt az adatvédelmi irányelveknek megfelelően kellően biztonságos módon tesszük.

Amennyiben Ön az Európai Gazdasági Közösség („EGK”) területén vagy Svájcban tartózkodik, az Ön személyes adatait a törvényeknek megfelelő biztonsági óvintézkedéseket alkalmazva továbbítjuk más országban.

 

Hogyan védjük a személyes adatokat

A személyes adatok védelme érdekében adminisztratív, technikai és fizikai biztonsági intézkedések alkalmazunk, annak érdekében, hogy megelőzzük a véletlenszerű, törvénytelen vagy engedély nélküli megsemmisítést, elvesztést, módosítást, hozzáférést, visszaélést vagy más törvénytelen használatot.

 

Link harmadik fél weboldalához, alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz

Tájékoztatjuk, hogy weboldalaink tartalmazhatnak linket harmadik fél weboldalához, alkalmazásaihoz és szolgáltatásaihoz, melyeket nem a ManpowerGroup üzemeltet. Ezek a cégek saját adatvédelmi irányelveket alkalmazhatnak, melyeket erősen ajánljuk, hogy nézzenek át. Nem vállaljuk a felelősséget nem ManpowerGroup által üzemeltett weboldalért, alkalmazásért és szolgáltatásért.

 

Adatvédelmi irányelveink frissítése

Ezen Adatvédelmi Irányelvek (a mellékletekkel együtt) időszakonként frissítésre kerülnek, hogy a személyes adatokra vonatkozó gyakorlatokban bekövetkezett változásokat kövesse. Jelentős változás esetén értesíteni fogjuk feltűnő értesítés megjelenítésével a weboldalainkon, illetve az irányelv tetején kiemelve.

 

Kapcsolat

Amennyiben kérdése, megjegyzése van az Adatvédelmi Irányelveinkkel kapcsolatban, szeretne élni a jogaival vagy szeretné frissíteni adatait vagy preferenciát, kérjük, írjon az alábbi címek valamelyikére:

Manpower Kft. 
1133 Budapest, Váci út 76. 
manpower@manpower.hu

 

Egyéb

E belső adatvédelmi politika korlátozásai és előírásai mellett betartjuk a személyes adatok védelmével kapcsolatos hatályos törvények (2011. évi CXII.) betűjét és szellemét. A Manpower Kft. mindezt az Adatvédelmi Hivatalnál tett regisztrációjával is megerősíti. (Nyilvántartási azonosító: 01461-0002)

Az Ön személyes adatait a ManpowerGroup az adatkezelés céljainak megvalósulásához szükséges ideig kezeli.

 

Különleges adatok

Egyéb különleges adatokat (pl. etnikai hovatartozás, politikai vagy vallási meggyőződés, szervezeti tagság, szexuális orientáció, elkövetett bűncselekményekre vonatkozó rendőrségi nyilvántartás, stb.) csak akkor gyűjtünk, ha annak speciális, törvényben előírt oka van (pl. a munkakör betöltése speciális biztonsági ellenőrzést követel meg, munkavédelmi szabályok írják elő, diszkriminációellenes programhoz szükséges), vagy ha erre vonatkozólag megszereztük az érintett személy külön, írásbeli engedélyét.
Felhívjuk a figyelmet; hogy a ManpowerGroup kifejezett kérése nélkül tudomásunkra hozott (például: online regisztráció során feltöltött önéletrajzban) különleges adatok kezeléséért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy az online regisztráció során feltöltendő önéletrajza ne tartalmazzon különleges adatot.
Különleges adat: a) a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat (2011. évi CXII.)

Annak érdekében, hogy a ManpowerGroup megfeleljen a törvények által előírt munkáltatói kötelességeinek, előfordulhat, hogy személyek egészségével kapcsolatos információkat (pl. munkaalkalmasság) is kell kérjen és kezeljen, amelyek azonban az orvosi titoktartást nem sértik.